

בתחילת השבוע ציינו בעולם את יום האבטיח הרשמי, לכבודו העלה האתר Vox ציור מהמאה ה-17 של הצייר ג'ובאני סטנצ'י שחושף תגלית כואבת על האבטיחים: מסתבר שהאבטיח הטעים והעסיסי שאנחנו מכירים, רחוק מאוד מהאבטיח של תקופת הרנסנס.


ובכן, הגרסה העתיקה של האבטיח לא בדיוק נראית כמו הדבר הראשון שתרצו לאכול, עם מראה הדומה לדלעת, ותוך הפרי חיוור ומלא שקעים.
אז מה השתנה? במהלך מאות שנים של גידול אבטיחים, החקלאות המודרנית בייתה את הפרי, ובאמצעות רבייה סלקטיבית, פיתחה זנים מסוימים שהפכו לבסוף לאבטיח 'שלנו'.
אגב, קיימות סברות נוספות שטוענות כי לא מדובר בתהליך התפתחות מהיר, אלא השפעות של מזג אוויר מעונן וקר המאפיין את מקום מגוריו של הצייר.