בניגוד לבננה, ההסבר המנומק "זה לא רקוב, זה דבש" לא עובד על אבוקדו. וכשהוא משחיר - בגלל הברזל! - לא באמת נרצה לגעת בו.
מומחה האוכל ברנט רוז מציע 6 שיטות שימנעו מאבוקדו להשחיר:
ראשית, שמרו באחסון תמיד את החצי של האבוקדו עם הגרעין. שנית, כיוון שהאבוקדו משחיר יותר ככל שהוא נחשף ליותר אוויר, כדאי לאחסן אותו בקופסאות פלסטיק, שקיות ניילון אטומות עם סגירת זיפ או ניילון נצמד.
1. וואקום
הכניסו את חצי האבוקדו לשקית ניילון עם סגירת זיפ, סגרו כמעט עד הסוף, ובעזרת הפה, ינקו כמה שיותר אוויר, סגרו את השקית והכניסו למקרר. עם זאת, אחרי 72 שעות, האבוקדו אמנם לא ישחיר, אך יתמלא חריצים.
2. שמן זית
הברישו את פני האבוקדו בשמן זית, אחסנו בקופסת פלסטיק אטומה והכניסו למקרר.
3. מיץ לימון
שפשפו את פני האבוקדו בלימון טרי. שיטה זו מומלצת למי שחושש פחות מאבוקדו חמצמץ. אחסנו בקופסת פלסטיק אטומה והכניסו למקרר.
4. בצל
חתכו בצל לחתיכות גדולות. העבירו אותן לקופסת פלסטיק, והניחו עליהן את חצי האבוקדו, כשפני האבוקדו כלפי מעלה. אחסנו בקופסת פלסטיק אטומה והכניסו למקרר.
5. מים
יהיו כאלה שימליצו לכם להניח את חצי האבוקדו בקערית מלאה מים. אך רוז לא ממליץ על כך, כיוון שזה פוגע במרקם של האבוקדו, והופך אותו למושי ורכרוכי.
6. כלום
כן, כלום. פשוט אחסנו את חצי האבוקדו כמו שהוא במקרר, והשתדלו לאכול אותו בזמן. אחרי 72 שעות, האבוקדו יתייבש, יעלה חריצים וישחיר.