רכיבים
- 2 תפוחי אדמה
- 2 בטטות
- 3 קישואים
- 4 גזרים
- 2 בצלים
- 2 כוסות גרגרי חומוס סוגת שהושרו לילה
- 3 גבעולי כרפס
- 1/2 ראש כרוב
- 2 כפות אבקת מרק
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כפית פלפל לבן
- מלח
- 7-8 כוסות מים רותחים
אופן הכנת מרק ירקות:
רגע לפני: החורף משתולל בחוץ וזה בדיוק הזמן לשלוף סיר גדול ועמוק ולפנק את המשפחה במרק חם וטעים. מתכון למרק ירקות עשיר ממש כמו שאמא הייתה מכינה עם ניחוח מופלא ומלא נוסטלגיה. ניתן להוריד/להוסיף ירקות כרצונכם.
• מקלפים וחותכים לקוביות גדולות את תפוחי האדמה, הבטטות והגזרים.
• קוצצים את גבעולי הכרפס.
• קוצצים גס את הבצלים.
• מחממים שמן בסיר גדול למרק ומטגנים את הבצלים עד לשקיפות.
• מוסיפים לסיר את גרגרי החומוס ומאדים קלות במשל 3 דקות.
• מוסיפים את הירקות והכרפס ומערבבים.
• מוסיפים 7-8 כוסות מים רותחים, מתבלים באבקת מרק, כורכום, פלפל לבן ומלח.
• מנמיכים את הלהבה, ומבשלים בסיר מכוסה במשך 45, עד שכל הירקות רכים ומבושלים היטב. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!