רכיבים
- 2 כוסות אורז לבן סוגת
- 4 כוסות מים רותחים
- 4 כפות שמן קנולה
- 2 כוסות קוביות אננס משימורים
- 100 גרם אגוזי פקאן
- 3 שיני שום
- 2 ס״מ ג׳ינג׳ר טרי מגורר או 1/2 כפית ג'ינג'ר מיובש
- 2 כפות שומשום שחור
- 4 כפות רוטב סויה
- 4 כפות שמן להקפצה
אופן הכנת אורז מוקפץ בסגנון אסייתי:
רגע לפני: נותר לכם אורז מהארוחה האחרונה? תתחילו להקפיץ: מתכון לאורז מוקפץ עם אננס, אגוזים ורוטב סויה בסגנון אסייתי נהדר. תוספת מעולה שמשדרגת כל מנה עיקרית והופכת את הארוחה לחגיגה.
מכינים את האורז:
• שוטפים היטב את גרגרי האורז בתוך מסננת ונותנים לאורז להתייבש. מחממים 4 כפות שמן קנולה בסיר ומטגנים בו קלות את האורז על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שכמחצית מהגרגרים מלבינים. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מערבבים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים במכסה סגור במשך 20 דקות, עד שהנוזלים מתאדים. מסירים מהאש.
• מרתיחים את האפונה בסיר מלא מים רותחים במשך 5 דקות. מסננים היטב מנוזלים.
• כותשים את שיני השום, וקוצצים גס את אגוזי הפקאן.
רגע האיחוד:
• מחממים בווק 4 כפות שמן, ומקפיצים יחד במשך 2 דקות את האפונה, קוביות האננס, השום הכתוש והג'ינג'ר.
• מוסיפים את האורז, תוך ערבוב והקפצה בכף עץ.
• יוצקים מעל את רוטב הסויה ומקפיצים במשך 4 דקות נוספות.
• מפזרים מעל השומשום ואגוזי הפקאן, מערבבים ומסירים מהאש.
• מגישים חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!