רכיבים
- 500 גרם בשר טחון
- 800 גרם שימורי עגבניות חתוכות
- 1/2 1 כוס שעועית אדומה מבושלת
- 1/2 1 כוס שעועית לבנה מבושלת
- 1 בצל
- 4-3 שיני שום
- 1 פלפל צ'ילי ירוק
- 2 כפות אבקת צ'ילי
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת צ'ילי בשר ושעועית:
רגע לפני: הכירו את ה"קון קרנה" המקסיקני: מתכון להכנת צ'ילי בשר ושעועית ברוטב עגבניות עם עסיסיות חריפה שטעים לצלוח בעזרת פרוסת לחם נדיבה, משולשי נאצו'ס או אורז לבן. מושלם לערב חורפי.
• מבשלים את השעועית בסיר מלא מים עד להתרככות. הבישול המקדים חוסך זמן בבישול הצ'ילי.
• קוצצים את הבצל ופורסים את השום.
• מחממים מעט שמן בסיר גדול ועמוק ומטגנים בו את הבצל והשום.
• מוסיפים לסיר את הבשר והשעועית ומבשלים עד להשחמה על אש בינונית-גבוהה. מידי פעם מערבבים.
• קוצצים את הפלפל ומוסיפים לסיר, יחד עם שימורי העגבניות ואבקת הצ'ילי. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.
• מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה, עד שהתבשיל רך.
אופן ההגשה: עם הרבה לחם טרי, אורז לבן או משולשי נאצ'וס (כמו צ'יפס, רק שטוחים ובהירים יותר).
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!