כיכר השבת
לכבוד שבת

קדרת חמין עשירה לשבת חורפית

מזג האוויר בשבת הקרובה מתחנן לסיר חמין לוהט ועשיר, אז למה שלא תכינו אחד בעצמכם? מתכון להכנת חמין בשר עם מגוון קטניות בתיבול חורפי ועמוק • מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים, אוכל)

|
27
| כיכר השבת |
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1/2 1 או 2 ק"ג בשר בקר מספר 8 מופשר
  • 8 תפוחי אדמה קטנים
  • 1 כוס שעועית לבנה
  • 1 כוס שעועית אדומה
  • 1 כוס אורז
  • 1 ראש שום שלם
  • 1 בצל
  • חופן צימוקים (לא חובה)
  • 4 כפות שמן
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף כמון
  • קמצוץ קינמון
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • שקית קוקי

אופן הכנת חמין:

רגע לפני: מזג האוויר בשבת הקרובה מתחנן לסיר חמין לוהט ועשיר, אז למה שלא תכינו אחד בעצמכם? מתכון להכנת חמין בשר עם מגוון קטניות.

תוספות: ניתן להוסיף 3 בטטות קטנות ו-3 ביצים קשות.

• משרים את השעועית האדומה והלבנה למשך לילה בשתי קערות נפרדות מלאות מים עד כיסוי. לכן מתחילים לעבוד על החמין כמה שיותר מוקדם.

• מקלפים את תפוחי האדמה וקוצצים את הבצל.

• מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים בו את הבצל עד לשקיפות. מסירים את הסיר מהאש.

• מניחים בסיר את נתח הבשר, בצד אחד של הבשר מסדרים את תפוחי האדמה בשלמותם ובצד השני מניחים את השעועית, ומוסיפים את ראש השום בשלמותו, לא מקולף.

• מתבלים במלח בנדיבות - שיספיק לבשר, לתפוחי האדמה ולשעועית. פלפל שחור - לפי הטעם וכמון שמוסיף טעם חורפי עמוק. ניתן להפחית בכמות, וכך לקבל ארומה פחות כבדה.

• ממלאים את האורז בשקית הקוקי יחד עם כף שמן, קמצוץ קינמון ומעט מלח, ניתן להוסיף חופן צימוקים ולבסוף 2 כוסות מים. קושרים את השקית בתנועת קיפול, אך לא עד הסוף (הדגמה בווידאו) ומניחים בסיר.

• מוסיפים מים לסיר עד לגובה הבשר, תפוחי האדמה והקטניות. ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים.

• לאחר 40 דקות מרגע הבישול, ניתן להוסיף את הביצים והבטטות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

27 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

17
זה נראה מצוין!!! אבל למה את לא בוררת את האורז? את משתמשת בשקית של סוגת שרשום עליו יש לברור לפני השימוש! אם כבר חמין, מאכל כל כך יהודי, למה לא לעשות לפי ההלכה היהודית?
חן
16
אני שף ואני גם עוקב אחרי מתכונים שלך ואין ספק יש לך רעיונות ויודעת לבשל יש דברים שלקחתי למלון שבו אני מבשל וקיבלתי המון קומפלימנטים. אבל נהגו בכל התפוצות שאורז בודקים קודם הבישול וכמה סיבות לעניין א. תולעים שיש לא נפוץ אבל יש ב. יש לפעמים שבאורז יש אבנים גם לא נפוץ אבל בתוך אחת ל 5-8 קג' אורז יש ל
משה
15
מה עם לברור את האורז? אולי זה רק פרסומת והאוכל נזרק
ישראל
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות