רכיבים
- 1/2 1 או 2 ק"ג בשר בקר מספר 8 מופשר
- 8 תפוחי אדמה קטנים
- 1 כוס שעועית לבנה
- 1 כוס שעועית אדומה
- 1 כוס אורז
- 1 ראש שום שלם
- 1 בצל
- חופן צימוקים (לא חובה)
- 4 כפות שמן
- 2 כוסות מים
- 1 כף כמון
- קמצוץ קינמון
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
- שקית קוקי
אופן הכנת חמין:
רגע לפני: מזג האוויר בשבת הקרובה מתחנן לסיר חמין לוהט ועשיר, אז למה שלא תכינו אחד בעצמכם? מתכון להכנת חמין בשר עם מגוון קטניות.
תוספות: ניתן להוסיף 3 בטטות קטנות ו-3 ביצים קשות.
• משרים את השעועית האדומה והלבנה למשך לילה בשתי קערות נפרדות מלאות מים עד כיסוי. לכן מתחילים לעבוד על החמין כמה שיותר מוקדם.
• מקלפים את תפוחי האדמה וקוצצים את הבצל.
• מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים בו את הבצל עד לשקיפות. מסירים את הסיר מהאש.
• מניחים בסיר את נתח הבשר, בצד אחד של הבשר מסדרים את תפוחי האדמה בשלמותם ובצד השני מניחים את השעועית, ומוסיפים את ראש השום בשלמותו, לא מקולף.
• מתבלים במלח בנדיבות - שיספיק לבשר, לתפוחי האדמה ולשעועית. פלפל שחור - לפי הטעם וכמון שמוסיף טעם חורפי עמוק. ניתן להפחית בכמות, וכך לקבל ארומה פחות כבדה.
• ממלאים את האורז בשקית הקוקי יחד עם כף שמן, קמצוץ קינמון ומעט מלח, ניתן להוסיף חופן צימוקים ולבסוף 2 כוסות מים. קושרים את השקית בתנועת קיפול, אך לא עד הסוף (הדגמה בווידאו) ומניחים בסיר.
• מוסיפים מים לסיר עד לגובה הבשר, תפוחי האדמה והקטניות. ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים.
• לאחר 40 דקות מרגע הבישול, ניתן להוסיף את הביצים והבטטות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!