רכיבים
- 100 גרם משמשים מיובשים
- 100 גרם שזיפים מיובשים
- 100 גרם צימוקים כהים
- 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
- 1/2 כוס יין מתוק
- 2 בצלים
- 1 כפית גדושה קינמון
- 3 כפות סוכר חום / דבש
- 1 כפית מלח
- 200 גרם אורז סוגת
אופן הכנת פילאף אורז ופירות יבשים:
רגע לפני: קלאסיקה מרוקאית מתקתקה וחגיגית: מתכון לטנזיה - אורז עם פירות יבשים מקורמלים שמתפצחים בפה. שילוב נהדר של טעמים וניחוחות שמאתגר את כל החושים.
רשימת מרכיבי הפירות היבשים גמישה, וניתן להוסיף ולשנות לפי הטעם האישי.
• חוצים את המשמשים והשזיפים, ומשרים בקערה מלאה מים במשך 15 דקות. מסננים מנוזלים ושומרים את מי ההשריה.
• חותכים את הבצל לרצועות דקות, משמנים סיר גדול ושטוח ומטגנים את הבצל, עד להזהבה.
• מוסיפים את הפירות היבשים, מתבלים ומאדים במשך 5 דקות על בינונית-נמוכה. מוסיפים את היין האדום, מכסים את הסיר ומנמיכים ללהבה נמוכה ככל הניתן. מבשלים במשך 30 דקות, ומידי פעם מערבבים. אם התבשיל סמיך מידי, מוסיפים מעט ממי ההשריה.
• במקביל, מטגנים קלות את השקדים (אפשר להוסיף גם אגוזי מלך) בסיר משומן.
• לקראת סוף בישול הפירות היבשים, מוסיפים את השקדים והסוכר החום או הדבש. מערבבים היטב ומסירים מהאש.
• מכינים את האורז לפי ההוראות על האריזה ומעבירים לתבנית טבעת, עם חור במרכז. הופכים את האורז על כלי הגשה יפה ומניחים באמצע האורז, מסביב ומעל את הפירות המקורמלים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!