לקובות:
- 3 כוסות סולת
- ½1 כוסות מים רותחים (להכין עוד 1/4 כוס למקרה הצורך)
- 3 כפות שמן
- 1 כפית מלח
לבשר:
- 600 גרם בשר טחון
- 2 בצלים גדולים, קצוצים
- עלי סלרי ופטרוזיליה קצוצים
- מלח
- 1 כפית גדושה פפריקה
- קורט קינמון
- 1 כפית כמון
- 1 כפית בהרט
- שמן לטיגון
למרק:
- 4 סלקים, קלופים וחתוכים ל-2 ואז לפרוסות דקות
- 2 בצלים, חתוכים גס
- צרור סלרי קצוץ גס
- 3 עלי מנגולד, חתוכים גס
- 4 כפות סוכר
- 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה:
הכנת הקובה:
1. מערבבים בקערה את הסולת, המים הרותחים, השמן והמלח לבצק אחיד. השיטה הכי טובה לעשות זאת היא ליד כיור מים. שוטפים ידיים ומערבבים בעזרתן היטב עד שמתקבל בצק במרקם הרצוי (לא מומלץ לעבוד עם כפפות, כי המים מסייעים לעבוד בקלות רבה יותר עם הבצק עקב חומם). כשהבצק מוכן, מורחים עליו קצת שמן, מניחים בצמוד אליו שקית ושומרים בצד במשך 1/2 שעה.
2. מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הבשר ומטגנים עם להצטמצמות הנוזלים. מוסיפים את העלים והתבלינים ומטגנים עוד 2 דקות. מצננים.
3. מכינים קערה עם מים ושמן וטובלים בה את הידיים, קורצים כדור מעיסת הסולת ומשטחים לעיגול דק, יוצרים גומה באמצע ושוליים דקים מאד. ממלאים בבשר ועם האצבעות מהדקים את הבשר לסולת. משתדלים לייצר מעטפת דקה, סוגרים בעדינות לאיטום מלא ומסירים עודפי בצק.
4. מניחים במגש המצופה בנייר אפיה משומן.
הכנת המרק:
5. מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הסלק והסוכר ומטגנים במשך 3 דקות. מוסיפים את העלים והתבלינים ומטגנים עוד כ-3 דקות.
6. מוסיפים מים עד לכיסוי מלא, מביאים את התבשיל לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה במשך 10 דקות. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה כשהסיר מכוסה.
7. מוסיפים את הקובות (אם חסר נוזלים, מוסיפים) ומבשלים בלהבה בעוצמה בינונית במשך כ-20 דקות.
הערה:
לקבלת צבע סגול מוסיפים סלק מגורד לאחר הכנסת הקובות לסיר המרק, נמנעים משימוש בפפריקה ומטיגון הסלק.