רכיבים
- 1-1.5 ק"ג חלקי עוף
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
- 1/2 1 כוסות יוגורט סויה (לא דל שומן) - ניתן להחליף ברוטב סויה
- 5 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 2 כפיות כורכום
- 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים ומסוננים
- 1 כף זרעי שומר
- 1 כפית כמון
- 1 בצל סגול גדול, פרוס דק
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס עלי נענע או כוסברה
אופן ההכנה:
1. מתבלים את חלקי העוף במלח ופלפל שחור.
2. בקערה גדולה, מערבבים 3/4 כוס יוגורט סויה, 2 כפות מיץ לימון, כפית כורכום ו-2 כפות מים ומתבלים היטב במלח ופלפל שחור. מוסיפים את חלקי העוף, ומערבבים יחד לציפוי מלא. נותנים להם לשרות במרינדה במשך 30 דקות בטמפרטורת החדר או עד לילה שלם במקרר.
3. בתבנית גדולה, מפזרים את גרגרי החומוס ומחצית מפרוסות הבצל הסגול, מתבלים בזרעי שומר, כמון וכפית כורכום, מזלפים מעל את שמן הזית, מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.
4. מסיטים את תכולת התבנית לשוליים, מנערים את העופות מהמרינדה ומסדרים אותם במרכז התבנית.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 45-50 דקות. מדי פעם במהלך האפייה, מערבבים קלות את גרגרי החומוס שלא יישרפו. לקראת סיום האפייה, העופות צריכים להיות שחומים וגרגרי החומוס זהובים ופריכים.
6. במקביל לאפייה, מערבבים בכלי קטן את המחצית הנותרת של פרוסות הבצל עם 2 כפות מיץ לימון, מתבלים במלח ופלפל שחור ומניחים בצד. בנוסף, מערבבים את היוגורט סויה שנותר עם כף מיץ לימון ומתבלים במלח ופלפל שחור.
7. ברגע שהעוף מוכן, מפזרים מעל את עלי הנענע / הכוסברה ואת תערובת הבצל הכבוש ומגישים בצד את מטבל היוגורט סויה.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות