כיכר השבת

תשעת הימים: דג סלומון צלוי בסגנון המזרח הרחוק

קבלו מתכון לדג סלמון צלוי בסגנון המזרח הרחוק מרותי אוליבר. שתי דקות הכנה ויש לכם מנה טעימה של סלמון עסיסי עם רוטב מלא בטעמים (אוכל, שיווקי)

|
2
| מקודם |
סלמון בניחוח המזרח הרחוק (צילום: שרית גופן)

דג סלמון צלוי בסגנון המזרח הרחוק

6 מנות

ציוד נדרש: תבנית מלבנית בגודל 25X30

רשימת המצרכים:

6 פרוסות דג סלמון (במשקל של 150 גרם)

3 כפות שמן זית

לרוטב:

4 כפות רוטב למוקפץ אסייתי אסם

2 כפות רוטב ספייסי צ'ילי אסם

2 שיני שום כתושות

1 כף מיץ לימון

להגשה:

2 כפות שומשום

הכנה:

מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

משמנים את התבנית בשמן זית ומניחים את פרוסות הסלמון.

מערבבים את מרכיבי הרוטב.

יוצקים את הרוטב מעל הנתחים ומשרים שעה במקרר.

מפזרים שומשום ואופים כ – 15-20 דקות. מגישים חם.

רגע, מה עם תוספת?

קבלו מתכון לתבשיל אטריות עם בצל מטוגן וכורכום של מרים לוי

תבשיל אטריות בסגנון מרוקאי

6 מנות

רשימת המצרכים:

1 חבילת אטריות ביצים רחבות אסם

2 בצלים קטנים חתוכים לרצועות

8 כפות שמן זית

2 כפיות פלפל שחור גרוס

2 כפיות מלח גס

1/2 כפית כורכום

הכנה:

מחממים שמן זית בסיר מתאים ורחב, מוסיפים בצל ומטגנים עד שהבצל מטוגן היטב.

מוסיפים את הפלפל, המלח והכורכום ומערבבים.

מוסיפים את האטריות הלא מבושלות ומטגנים עם הבצל בערך 5 דקות על חום בינוני.

מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.

סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ- 10 דקות.

תבשיל אטריות עם בצל מטוגן וכורכום. (שרית גופן)

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
לאפית הסלמון לא דרושות יותר משבע דק אפיה להכניס לתנור חם ,חבל לאבד מהעסיסיות הראשונית והקטלנית שתעלם ברבע שעה עשרים דק
פלונית
ממש ככה!! אלא אם כן התבנית מכוסה בנייר כסף ואז אפשרי 10-12 דקות בתאבון
חושב לענין
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות