דג סלמון צלוי בסגנון המזרח הרחוק
6 מנות
ציוד נדרש: תבנית מלבנית בגודל 25X30
רשימת המצרכים:
6 פרוסות דג סלמון (במשקל של 150 גרם)
3 כפות שמן זית
לרוטב:
4 כפות רוטב למוקפץ אסייתי אסם
2 כפות רוטב ספייסי צ'ילי אסם
2 שיני שום כתושות
1 כף מיץ לימון
להגשה:
2 כפות שומשום
הכנה:
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
משמנים את התבנית בשמן זית ומניחים את פרוסות הסלמון.
מערבבים את מרכיבי הרוטב.
יוצקים את הרוטב מעל הנתחים ומשרים שעה במקרר.
מפזרים שומשום ואופים כ – 15-20 דקות. מגישים חם.
רגע, מה עם תוספת?
קבלו מתכון לתבשיל אטריות עם בצל מטוגן וכורכום של מרים לוי
תבשיל אטריות בסגנון מרוקאי
6 מנות
רשימת המצרכים:
1 חבילת אטריות ביצים רחבות אסם
2 בצלים קטנים חתוכים לרצועות
8 כפות שמן זית
2 כפיות פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח גס
1/2 כפית כורכום
הכנה:
מחממים שמן זית בסיר מתאים ורחב, מוסיפים בצל ומטגנים עד שהבצל מטוגן היטב.
מוסיפים את הפלפל, המלח והכורכום ומערבבים.
מוסיפים את האטריות הלא מבושלות ומטגנים עם הבצל בערך 5 דקות על חום בינוני.
מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.
סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ- 10 דקות.