זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- צרור גדול שכולל תערובת טרייה של פטרוזיליה, כוסברה ונענע - ללא הגבעולים העבים
- 1/2 אבוקדו
- 8-12 פלפלים ירוקים חריפים כבושים (רצוי חלפיניו), מסוננים ופרוסים
- 1 כף צלפים, שטופים ומסוננים
- 1 שן שום, קלופה
- 1/2 כוס (125 מ"ל) שמן זית
- 2 כפות מיץ ליים (ניתן להחליף במיץ לימון)
- 1 כפית חומץ תפוחים
- 1 כפית סירופ מייפל
- 1/2 כפית מלח ים, או יותר, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. קוצצים גס את עשבי התיבול ומעבירים לקערת מעבד מזון או לבלנדר.
2. מוסיפים את בשר האבוקדו ושאר המרכיבים וטוחנים עד לקבלת המרקם הרצוי. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
שומרים את הרוטב בכלי אטום היטב במקרר עד חמישה ימים.