רכיבים
- 1/4 1 כוסות קמח מלא, מנופה
- 1/4 1 כוסות שיבולת שועל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית הל
- קמצוץ ג'ינג'ר מגורר
- 1 כוס רסק תפוחים לא ממותק
- 1/2 כוס חלב דל שומן או חלב קוקוס מעורבב עם מיץ מחצי לימון
- 1/2 כוס סוכר חום
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 ביצה גדולה, טרופה קלות
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 2 תפוחים אדומים קטנים, קצוצים לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות, ומשמנים קלות 12תבניות מאפינס אישיות.
2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, שיבולת השועל, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, הקינמון, ההל והג'ינג'ר.
3. בקערה בינונית, מערבבים יחד את רסק התפוחים, החלב, הסוכר, השמן, הביצה ותמצית הווניל.
4. יוצרים גומה בתערובת החומרים היבשים ויוצקים לתוכה את התערובת הרטובה, מערבבים היטב ולבסוף מוסיפים את התפוחים החתוכים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבניות האישיות, אך רק 3/4 מהגובה.
5. אופים במשך 16-18 דקות עד להזהבה יפה.
שימו לב: מאחר והמאפינס האלה מכילים פירות טריים, הם יתקלקלו מהר יותר ממאפינס רגילים. נסו לאחסן אותם במקרר אם אינכם מתכוונים לסיים אותם תוך יום או יומיים, או אחסנו אותם במקפיא לטווח ארוך.