רכיבים
- 5 כפות חמאה
- 1 בצל מתוק קצוץ דק
- 1 שן שום, גרוסה
- ¼ כוס קמח לכל מטרה
- ½1 כוסות חלב
- ½ כוס שמנת
- ¼ כפית אגוז מוסקט
- מלח ופלפל שחור טרי
- 1 ראש ברוקולי, מופרד לפרחים
- 1 ראש כרובית, מופרד לפרחים
- 1 כוס גבינת גרוייר מגוררת
- ¾ כוס גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית מרובעת בינונית עם כף אחת של חמאה.
2. ממסים בסיר כף אחת של חמאה, בחום בינוני. מוסיפים את הבצל ומקפיצים אותו עד עד שנהיה שקוף, במשך 4 עד 5 דקות. לאחר מכן מוסיפים את השום ומבשלים עוד דקה.
3. מוסיפים את 3 כפות החמאה הנותרות לסיר וממסים לחלוטין ואז את הקמח. מבשלים, מערבבים מדי פעם, עד שצבע התערובת הופך לזהוב קל, במשך 2 עד 3 דקות.
4. מוסיפים את החלב בהדרגה לסיר, תוך שימוש בכף כדי לאחד את התערובת. עושים את אותו הדבר עם שמנת ולאחר מכן מביאים את התערובת למצב רתיחה ומערבבים כל הזמן עד שהרוטב סמיך מספיק, במשך 5 עד 7 דקות.
5. מתבלים את הרוטב עם אגוז המוסקט, מלח ופלפל. מוסיפים את הברוקולי והכרובית לסיר ומכסים אותם היטב עם הרוטב.
6. יוצקים את תערובת הירקות והרוטב לתוך התבנית המוכנה. מפזרים את שתי הגבינות המגורדות באופן שווה על פני השטח.
7. אופים עד שהרוטב תוסס והגבינה מזהיבה, במשך 35 עד 40 דקות. נותנים לתבשיל "לשבת" במשך 5 עד 10 דקות לפני ההגשה.