זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 800 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים היטב ומסוננים
- 5 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות
- 2 מקלות סלרי, קצוצים
- 2 בצלים לבנים, חתוכים לקוביות
- סלסילת פטריות טריות, פרוסות
- 400 גרם קוביות עגבניות משימורים
- 2 כפות רסק עגבניות
- 600 מ"ל ציר ירקות / מים חמים
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1 כפית אבקת צ'ילי או פפריקה
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים קלות את הבצל, השום והתבלינים במשך כמה דקות עד שהבצל מתרכך.
2. מעבירים את תערובת הבצל-שום-תבלינים לסיר לבישול איטי, מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מכסים ומבשלים במשך 4 שעות על חום גבוה או במשך 6 שעות על חום נמוך.