רכיבים
- 1 דלורית בינונית קלופה, חתוכה לקוביות
- 1 כף שמן צמחי
- מלח ופלפל שחור
- 350 גרם פסטה, רצוי מקמח מלא
- 50 גרם גבינת עזים
- 2 חופנים גדולים של עלי ארוגולה טריים
- 1/3 כוס צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים את קוביות הדלורית עם השמן עד לציפוי מלא ומפזרים אותן בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 20-25 דקות, מוציאים הופכים את הקוביות, ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שמזלג ננעץ בקלות.
2. במקביל, מרתיחים סיר גדול מלא מים + 2 כפות מלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד לדרגת אל דנטה - כמו מספר הדקות המצוין על האריזה, פחות דקה אחת. מסננים את הפסטה מנוזלים, אך שומרים בצד 1 כוס ממי בישול הפסטה.
3. מחזירים את הפסטה לסיר החם יחד עם גבינת העזים ורבע כוס ממי הבישול, ומערבבים היטב עד שהגבינה נמסה לחלוטין ומצפה את הפסטה. אם הרוטב עבה מדי, ניתן להוסיף עוד ממי הבישול.
4. מוסיפים לסיר את עלי הארוגולה, הצנוברים הקלויים וקוביות הדלורית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים יחד לסלט טעים. אוכלים מיד.