רכיבים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל צהוב, קצוץ
- 400 גרם חומוס משימורים, מסונן ושטוף
- מלח גס ופלפל שחור
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 כפית כורכום טחון
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי מיובש כתוש
- 2 כפיות גרידת לימון
- 3-4 כוסות ציר מרק ירקות או מים
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כוסות עלי בייבי תרד
- 1/2 צרור כוסברה טרייה, קצוצה גס
- 1/2 צרור פטרוזיליה טרייה, קצוצה גס
- 1/4 צרור שמיר טרי, קצוץ גס
- 1 כף עירית קצוצה
- 2 כוסות אורז בסמטי מבושל
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 5 דקות עד לריכוך. מוסיפים את החומוס, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהגרגרים נהיים קריספיים. מוסיפים את השום, הכורכום, הצ'ילי המיובש וגרידת הלימון ומבשלים עוד דקה.
2. יוצקים לסיר את ציר המרק או המים ומיץ הלימון ומתבלים עם עוד קצת מלח. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומנמיכים לאש קטנה.
3. מוסיפים לסיר את התרד, הכוסברה, הפטרוזיליה, השמיר והעירית ומבשלים במשך 10-15 דקות, עד שהתרד מצטמק ועולה מהתבשיל ארומה ריחנית. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. לתבשיל דליל ניתן להוסיף עוד כוס ציר מרק ירקות או מים.
4. מחלקים את האורז בין צלחות הגשה, מניחים מעל בנדיבות מהתבשיל ומגישים מיד.