לפסטה:
- 226 גרם פסטה מסוג פנה - עדיף מחיטה מלאה
- 80 גרם חמאה
- 2 כוסות פרוסות פטריות
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל שחור
לפסטו:
- 1 כוס אגוזי מלך
- 1/2 1 כוסות עלים ירוקים לבחירה - תרד / בזיליקום / פטרוזיליה / תערובת של שלושתם
- 1/2-3/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1 שן שום
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ מלימון אחד, סחוט היטב
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
שימו לב: מנה הזו עתירה בשומן בגלל אגוזי המלך, החמאה והפרמזן. אם אתם רוצים להפוך אותו לקל יותר, השמיטו את הפרמזן מהפסטה ומהפסטו - אך הוסיפו לפסטו מעט יותר שמן זית, כדי שמרקמו עדיין יהיה עסיסי.
1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים מנוזלים ומניחים בצד.
הכנת הפסטו:
2. קולים את אגוזי המלך במחבת נקייה, על חום נמוך. מערבבים ומנערים את המחבת במשך כ-5 דקות, עד שעולה ריח קלייה. מסירים מהאש ומעבירים למעבד מזון.
3. מוסיפים למעבד המזון את שאר מרכיבי הפסטו, וטוחנים יחד עד לקבלת מרקם חלק.
הכנת הפטריות:
4. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ורחבה, על אש בינונית, מוסיפים את פרוסות הפטריות ומטגנים במשך 8-10 דקות, עד שהפטריות מקבלות גוון זהוב עמוק משני הצדדים.
5. מוסיפים את הפסטה למחבת, מערבבים ומוסיפים את הפרמזן. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ובפטרוזיליה קצוצה. מבשלים יחד במשך 2 דקות ומסירים מהאש.
לכל סועד מניחים בצלחת מספר כפות נדיבות מהפסטה, מעל יוצקים את הפסטו ומערבבים יחד.