Homemade

דולצ'ה דה לצ'ה: איך להכין בבית ריבת חלב חלומית

מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת ריבת חלב ביתית מ-3 מרכיבים בלבד. גרסה בריאה ומעולה לא פחות של ריבות החלב הקנויות שעמוסות בתוספות בעייתיות וכימיקלים. ובכלל, התגובות החמות שתקבלו כשתציעו לאורחים ריבת חלב מתוקה ומנחמת שהכנתם לגמרי בעצמכם - הן בול מה שאתם צריכים ביום חורף קר (מתכונים, אוכל)

|
4
| כיכר השבת |
ריבת חלב ביתית (צילום: Bruna Branco on Unsplash)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 כוסות חלב
  • 1/2 2 כוסות סוכר
  • 1 כפית סודה לשתייה

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול - רצוי מברזל יצוק (סיר הולנדי) - על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את החלב והסוכר, מערבבים ומבשלים עד שהסוכר נמס. מנמיכים לאש קטנה וממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד.

2. כאשר הנוזלים רותחים קלות, מוסיפים את הסודה לשתייה. החלב יתחיל להתאדות והתערובת תתעבה ותקבל גוון קרמל עשיר.

3. לאחר כשעה של בישול, תוך ערבוב לעתים קרובות כדי שהריבה לא תדבק לסיר, מסירים מהאש.

4. יוצקים את ריבת החלב לקערה גדולה ועם מיקסר חשמלי טורפים את התערובת עד לקבלת מרקם סמיך וקטיפתי. מאחסנים בצנצנת אטומה היטב.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
לטרוף את הריבה - כמה שלב זה חשוב? לפעמים זה מצליח לי בלי מיקסר ולפעמים כלל לא.
א
1
בספרדית זה לא דולצ'ה אלא דולסה (מנוקד כמו מוקצה). דולצ'ה זה באיטלקית. ואם דיברנו איטלקית אז חלב לא אומרים לצ'ה אלא לאטה (מתחרז עם שמאטע)
מגיה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות