זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1 גמבה קטנה, קצוצה גס
- 1 שאלוט קטן, קצוץ גס
- 1 שן שום קטנה
- 1 פלפל אדום חריף, ללא זרעים, קצוץ
- 1/4 כוס עלי פטרוזיליה טרייה או כוסברה
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 2 כפיות חומץ בן יין אדום
- שמן זית
- מלח ים
- 8 משולשי עוף
- 550 גרם תפוחי אדמה קטנים, פרוסים בעובי של 1 ס"מ
אופן ההכנה:
1. הכנת הרוטב: במעבד מזון, טוחנים יחד למחית חלקה הגמבה, השאלוט, השום, הפלפל החריף, הפטרוזיליה / כוסברה, הפפריקה, מיץ הלימון, 1 כף שמן זית ו-1 כפית מלח.
2. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את העופות עם 1 כוס מהרוטב עד לציפוי מלא. מכסים את הקערה ומניחים על השיש להשריה של 20 דקות או במקרר עד 24 שעות.
3. במקביל, בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מערבבים את תפוחי האדמה עם 1 כף שמן זית ו-1/2 כפית מלח, מפזרים את הפרוסות בשכבה אחת, ומסדרים ביניהן את שוקי העוף.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלו במשך 30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים והעור על העוף נעשה פריך. מגישים מיד, חם, עם הרוטב הנותר מעל וסלט ירוק.