לפני הצום:
1. הרבו בשתיית מים כבר ביומיים שלפני הצום, מה שישפר את מאזן הנוזלים בגוף וימנע התייבשות.
2. הימנעו משתיית קפה, תה וקולה, כיוון שהם מכילים חומרים משתנים הגורמים לאיבוד נוזלים.
3. חלקו בחכמה את כמויות האוכל לאורך כל היום ואל תעמיסו כמות לא הגיונית בסעודה המפסקת.
4. מומלץ לאכול מזונות עשירים בסיבים תזונתיים שגורמים להרגשת שובע כמו אורז מלא, אטריות, קוסקוס, לחם מקמח מלא, בתוספת של חלבון כמו גבינות או דגים או קטניות. כמות קטנה של שמן זית בארוחה תגרום להאטת ריקון הקיבה ותיתן תחושת שובע לאורך זמן.
5. מומלץ להימנע ממאכלים מתובלים או מלוחים יתר על המידה כמו גבינה צהובה / מלוחה, זיתים, דגים מלוחים, מאכלים מעושנים ומאכלים מתועשים שסופחים נוזלים וגורמים לצימאון.
6. לפחות שעה לפני הצום, סיימו את הסעודה.
7. כחצי שעה לפני תחילת הצום, שתו שוב מים ואכלו משולש גדול של אבטיח או אשכול ענבים גדול.
לאחר הצום:
1. כדאי לפתוח את הצום בשתייה הדרגתית של מים קרים או קפה או תה כדי להחזיר את המערכת לפעולה ולהמריץ את זרימת הדם.
2. אכלו פרוסת עוגה או פרי ולבן או יוגורט, ורק שעתיים אחרי עברו לאכילת ארוחה רצינית יותר שתכיל חלבונים, כמו מוצרי חלב, וכדאי להוסיף רכיב מלוח. בכל מקרה, כדאי לאכול כמה ארוחות קטנות, ולא להכביד על הגוף עם כמות אוכל גדולה.