רכיבים
- 1 ק"ג קמח שמרים, מנופה
- 4 כפות קמח מלא, מנופה
- 1 כף מלח
- 4 כפות סוכר
- 3 כוסות מים פושרים
- 1/4 כוס שמן
- 1 ביצה, טרופה
- שומשום קלוי וגרעיני חמנייה
אופן ההכנה:
מתכון ל-40 לחמניות
1. מערבבים את הקמחים עם המים והסוכר ולשים עד לקבלת עיסה אחידה, אך נשאר מעט קמח בקערה.
2. מוסיפים את השמן ואוספים את שאריות הקמח. ממשיכים ללוש עד שהבצק נעשה רך ואחיד. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד דקה.
3. מכסים את הבצק בשקית ניילון, מניחים במקום חמים, מניחים על השקית קופסת גפרורים, מכסים את הכל במגבת ונותנים לבצק לתפוח, עד שהוא מכפיל את נפחו.
4. מחלקים את הבצק ל-40 עיגולים בגודל שווה, ומסדרים אותם צמודים זה לזה בשתי תבניות.
5. מורחים את עיגולי הבצק בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום וגרעיני חמנייה.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-12 דקות. הלחמניות נשמרות היטב בהקפאה.
>> למתכונים בריאים וקלים נוספים
מיה בן אפרים היא דיאטנית קלינית ותזונאית, מפתחת תוכנית אונליין לירידה במשקל ב-45 יום.