רכיבים
- 6 כפות (45 מ"ל) + 1 כפית שמן זית
- 2 שאלוט בינוניים, קצוצים
- 6 שיני שום, קצוצות
- 2 ביצים
- 3 כוסות עדשים ירוקות מבושלות ומצוננות
- 3 כפות תערובת בזיליקום ואורגנו מיובשים
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 10-12 כפות גבינת פרמזן מגוררת + תוספת להגשה
- 1/2 כפית מלח ים ופלפל שחור
- 2 כפות קמח שיבולת שועל או פירורי לחם מסוג פנקו (אופציונלי)
אופן ההכנה:
מתכון ל-24 קציצות
1. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית, ובמקביל מחממים את התנור ל-190 מעלות.
2. מוסיפים 2 כפות שמן זית למחבת החם, ומטגנים את השאלוט והשום במשך 2-3 דקות או עד שהם מקבלים גוון זהוב-שחום. נזהרים שהם לא יישרפו. מסירים מהאש.
3. במעבד מזון, טוחנים לעיסה פירורית, אך לא דקה מדי, את הביצים, העדשים, 2 כפות שמן זית, תערובת השום והשאלוט, הבזיליקום והאורגנו, הפטרוזיליה, רסק העגבניות, הפרמזן, מלח ופלפל שחור. טועמים, ומשפרים תיבול, אם צריך. במקרה שהתערובת לחה מדי, מוסיפים קמח או פירורי לחם.
4. בעזרת כף ואצבעות רטובות בקצותן, יוצרים 24 קציצות עגולות ושוות בגודלן. מגלגלים את הקציצות בפרמזן, אם רוצים, ומסדרים אותן בצלחת.
5. מחממים את המחבת על אש בינונית, מוסיפים 1 כף שמן זית כשהמחבת חמה ומטגנים מחצית מכמות הקציצות במשך 4-5 דקות או עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום. מנערים את המחבת או מגלגלים את הקציצות בעזרת כף עץ כדי שיושחמו באופן שווה.
6. את הקציצות המוכנות, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, וחוזרים על סעיף 5 עם המחצית הנותרת של הקציצות.
7. אופים את הקציצות במשך 10-15 דקות ובינתיים מכינים את התוספת. מגישים מיד או שומרים במקפיא עד חודש.