זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 4 ביצים
- 1 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 4 כפות קקאו
- 250 מ"ל שמנת צמחית / שמנת מתוקה
- 1 כוס קמח, מנופה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 חפיסת שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1. בקערה, טורפים את הביצים, השמן והסוכר. מוסיפים את הקקאו וטורפים שוב.
2. מוסיפים את הקמח, סוכר הווניל ואבקת האפייה וממשיכים לטרוף.
3. יוצקים מחצית מכמות השמנת הצמחית / המתוקה ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה בקוטר 22-26 ס"מ או לתבנית אינגליש קייק, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170-180 מעלות במשך 40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
5. לקראת סוף האפייה, ממיסים במיקרוגל את חפיסת השוקולד עם המחצית הנותרת של השמנת הצמחית / המתוקה, עד לקבלת רוטב חלק. שופכים מיד על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור.