כיכר השבת
מה אוכלים היום?

תקראו לכולם: עוף ותפוחי אדמה בסגנון הודי

וידוי: אנחנו בשלנים די עצלנים, אבל אוהבים להרשים עם מנות שוות - שלא באמת התאמצנו עליהן. ממש כמו זאת. אין כאן סוד גדול בשלבי ההכנה, מלבד הרמוניית טעמים מופלאה של תבלינים שרצוי לקפוץ לשוק ולהשיג אותם בגרסה האורגינלית שלהם (מתכונים, אוכל)

|
9
| כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 בצל סגול, פרוס
  • 5 ליים
  • 1.5 ק"ג תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
  • 2 כפות זרעי כמון
  • 2 כפיות זרעי שומר
  • 2 כפיות זרעי חרדל צהובים
  • 2 כפות זרעי קצח
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 4 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 3 כפיות מלח גס
  • 12 פרגיות עם עור ועצמות
  • 2 כפות שמן זית
  • כוסברה, להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-218 מעלות. מניחים את הבצל בקערה קטנה, סוחטים מעל 3 ליים ומניחים בצד.

2. מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית, ומפזרים מעל את זרעי הכמון, השומר, החרדל, הקצח והכורכום. סוחטים מעל את 2 הליים הנותרים, מוסיפים את השום הכתוש ו-2 כפיות מלח.

3. יוצקים על הכל 1/4 כוס מים קרים ומסדרים מעל את הפרגיות. מערבבים הכל ביחד, ואז הופכים את הפרגיות, כך שהצד של העור יהיה למעלה. מזלפים מעל הפרגיות את השמן ומתבלים ב-1 כפית מלח.

4. אופים במשך שעה, עד שתפוחי האדמה רכים והפרגיות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה והעור נעשה פריך. מגישים מיד עם כוסברה קצוצה והבצל הכבוש.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
ליים הכוונה ללימונים
חן
5
ממש לא הודי !!!! כמה תבלינים הודיים והפכו את המנה להודי תבלינים אלו כלל לא משתמשים לעוף לא חרדל ולא שומר . סתם המצאה
ענת
4
זה סוג של לימון קטן הטעם שלו יותר מרוכז מלימון רגיל אפשר להשתמש גם בלימון רגיל לא יקרה כלום..
מ
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות