זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1 בצל סגול, פרוס
- 5 ליים
- 1.5 ק"ג תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
- 2 כפות זרעי כמון
- 2 כפיות זרעי שומר
- 2 כפיות זרעי חרדל צהובים
- 2 כפות זרעי קצח
- 1/2 כפית כורכום טחון
- 4 שיני שום, קלופות וכתושות
- 3 כפיות מלח גס
- 12 פרגיות עם עור ועצמות
- 2 כפות שמן זית
- כוסברה, להגשה
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-218 מעלות. מניחים את הבצל בקערה קטנה, סוחטים מעל 3 ליים ומניחים בצד.
2. מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית, ומפזרים מעל את זרעי הכמון, השומר, החרדל, הקצח והכורכום. סוחטים מעל את 2 הליים הנותרים, מוסיפים את השום הכתוש ו-2 כפיות מלח.
3. יוצקים על הכל 1/4 כוס מים קרים ומסדרים מעל את הפרגיות. מערבבים הכל ביחד, ואז הופכים את הפרגיות, כך שהצד של העור יהיה למעלה. מזלפים מעל הפרגיות את השמן ומתבלים ב-1 כפית מלח.
4. אופים במשך שעה, עד שתפוחי האדמה רכים והפרגיות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה והעור נעשה פריך. מגישים מיד עם כוסברה קצוצה והבצל הכבוש.