לעוף:
- 450 גרם חזה עוף, ללא עור וללא עצמות
- 3 כפות שמן זית
- מיץ וגרידת קליפה מ-2 לימונים
- 1 כף אורגנו טרי קצוץ
- 1 כף שמיר טרי קצוץ
- 3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
לסלט:
- 1 כוס שעורה
- 1/2 2 כוסות מרק עוף או מים + מעט אבקת מרק
- מיץ וגרידת קליפה מלימון אחד
- 1 כף חרדל
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- 2 ראשי חסה סגולה (אופציונלי. כל עלים ירוקים אחרים יעשו את העבודה), חתוכים גס
- 1 בצל סגול, חצוי ופרוס דק
- 400 גרם עגבניות שרי, חצויות
- 2 אבוקדו, פרוסים
אופן ההכנה:
1. מניחים את העוף בשקית ניילון גדולה. בקערה בינונית, מערבבים יחד את שמן הזית, גרידת הלימון, מיץ הלימון, האורגנו, השמיר והפטרוזיליה. יוצקים את המרינדה לתוך השקית, סוגרים אותה ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
2. בינתיים, בסיר בינוני, מביאים לרתיחה את השעורה ואת מרק העוף על אש בינונית. כשהנוזלים מבעבעים, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהשעורה רכה, במשך 35-45 דקות. מסננים מנוזלים ומניחים בצד.
3. הכנת הרוטב לסלט: בקערה בינונית, מערבבים יחד את גרידת הלימון, מיץ הלימון, החרדל והאורגנו. יוצקים פנימה בהדרגה את שמן הזית ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.
4. מחממים פלנצ'ה או גריל לחום גבוה, מוציאים את העוף מהמרינדה ומתבלים במלח ופלפל.
5. צולים את העוף עד שהעוף מבושל היטב וחרוך יפה משני הצדדים, במשך 10-12 דקות.
6. בקערה גדולה, מערבבים יחד את החסה, הבצל והעגבניות. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.
7. פורסים את העוף ומניחים על הסלט לצד פרוסות האבוקדו.