זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 3 גזרים גדולים, לא מקולפים אך שטופים היטב
- שמן זרעי ענבים
- 3 כפות מים
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כפית חומץ יין לבן
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מניחים את הגזרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל שמן זרעי ענבים ואופים במשך 40 דקות או עד שהם רכים. מוציאים מהתנור ומניחים לגזרים להצטנן.
2. בקערה גדולה, מערבבים את המים, רוטב הסויה, החומץ, הפפריקה, המלח והפלפל השחור.
3. מקלפים את הגזר ואז ממשיכים "לקלף" אותו בעזרת הקולפן כדי לקבל רצועות דקות מאוד וארוכות.
4. מניחים את הרצועות בקערת המרינדה, מכסים ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות.