רכיבים
- 2 כוסות אורז ייעודי להכנת סושי, לא מבושל
- 3 כוסות מים
- 1/2 כוס חומץ אורז
- 1 כף שמן צמחי
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
מתכון ל-5 כוסות אורז לסושי
1. מניחים את האורז במסננת ושוטפים תחת מים זורמים עד שהמים צלולים.
2. מעבירים את האורז לסיר בינוני, יוצקים מעל 3 כוסות מים ומערבבים. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות, עד שהנוזלים מתאדים מהסיר והאורז רך. מסירים מהאש ומניחים לאורז להצטנן כשהמכסה סגור.
3. במקביל, מערבבים בסיר קטן את החומץ, השמן, הסוכר והמלח ומבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס.
4. כדי שהאורז יתקרר, מעבירים אותו מהסיר לקערת עץ גדולה ומערבבים אותו בעדינות בכף עץ בתנועות אלכסוניות ולא מעוגלות. תוך כדי, יוצקים על האורז את תערובת החומץ וממשיכים בערבוב אלכסוני (ערבוב מעגלי יהפוך את האורז לעיסה דביקה), עד שהאורז מצטנן מספיק.
מכסים את האורז עד להרכבת הסושי / הגשת האורז בכל דרך שתרצו.