להמבורגר:
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 500 גרם פילה סלמון משימורים, סחוט, קרוע לחתיכות / מבושל
- 2 כפות שמן צמחי, מחולקות
- 4 לחמניות המבורגר
למטבל המיונז-פלפלים קלויים:
- 1 כוס מיונז
- 1/4 כוס פלפלים אדומים קלויים (משימורים), סחוטים וחתוכים גס
- 2 כפיות מיץ לימון
- 1/4 כפית מלח גס
אופן ההכנה:
1. מכינים את רוטב המיונז-פלפלים קלויים: מערבבים את המיונז, הפלפלים, מיץ הלימון והמלח בבלנדר. מגרדים את הצדדים במידת הצורך, עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים לקערה קטנה.
2. מכינים את ההמבורגרים: מערבבים בקערה גדולה את פירורי הלחם, הפלפל השחור וחצי כוס ממטבל המיונז-פלפלים קלויים. מקפלים פנימה בעדינות את נתחי הסלמון. מחלקים את התערובת ל-4 קציצות עבות.
3. מחממים כף אחת מהשמן במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה. עובדים בקבוצות, קולים את הלחמניות, כשהן חתוכות לשניים, עד להזהבה, במשך כשתי דקות. מחלקים בין צלחות.
4. מחממים את כף השמן הנותרת באותה מחבת. מטגנים את קציצות הסלמון עד להזהבה, במשך 2-3 דקות לכל צד. מעבירים את ההמבורגרים לתחתית הלחמניות. מורחים בערך 2 כפיות ממטבל המיונז-פלפלים קלויים מעל ההמבורגרים ואז את הלחמניה - לסגירה.