לשמן הצ'ילי והשום:
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
- 7 שיני שום, כתושות
- 1/4 כפית מלח גס
- 1/2 כף צ'ילי כתוש חריף
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
לכרובית:
- 1 ראש כרובית
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף פטרוזיליה טריה, קצוצה
- 1/4 כוס משמן הצ'ילי והשום
אופן ההכנה:
1. מכינים את שמן הצ'ילי: בסיר קטן, על אש בינונית-נמוכה, מערבבים את שמן הזית, שמן הקנולה, השום והמלח. מבשלים קלות עד שהשום מקבל גוון חום בהיר, במשך 8-10 דקות.
2. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הצ'ילי הכתוש והפפריקה. מצננים לטמפרטורת החדר.
3. מחממים תנור ל-200 מעלות ובמקביל, מחממים על הגז מחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה.
3. מכינים את הכרובית: חותכים את הכרובית לפרוסות גסות. מפזרים מעל את שמן הזית, המלח והפלפל.
4. מניחים את פרוסות הכרובית במחבת בשכבה אחידה וצולים קלות, במשך כ-4 דקות.
5. הופכים את הכרובית ומעבירים את המחבת לתנור. אופים עד שהכרובית רכה ומקורמלת, במשך 6-8 דקות.
4. מוציאים מהמחבת ומקפיצים עם הפטרוזיליה ושמן הצ'ילי והשום. הכרובית תישבר באופן טבעי לחתיכות קטנות יותר כשהיא תוקפץ. מגישים עם שמן צ'ילי נוסף בצד.