רכיבים
- 1/2 כוס עדשים מנומרות
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ דק
- 450 גרם פטריות פורטובלו, ללא הרגל, קצוצות
- 2 שיני שום, מרוסקות
- 1 כף עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
- 1 כפית עלי תימי,ן קצוצים
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1/3 1 כוסות פירורי לחם לבן טרי
- 1 כף שמרים תזונתיים (אופציונלי)
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
- להגשה: לחמניות המבורגר מקמח מלא, חסה, פרוסות עגבנייה ובצל וכל תוספת אהובה אחרת
אופן ההכנה:
1. מניחים את העדשים בסיר מים קרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לרתיחה נמוכה, בעזרת כף מורידים את הקצף מלמעלה ומבשלים במשך 15 דקות עד שהעדשים רכות. מסננים, שוטפים ומניחים בצד לצינון.
2. מחממים כף שמן זית במחבת טפלון גדולה ומטגנים את הבצל על אש בינונית כ-5 דקות עד שהוא רך אך לא משחים. מוסיפים את השמן הנותר ואת הפטריות ומטגנים במשך 15-20 דקות, עד שלא נותרת לחות במחבת. מוסיפים את השום, הפטרוזיליה והתימין ומבשלים עוד דקה עד שהשום ריחני. מוסיפים את החומץ הבלסמי ומסירים מהאש.
3. במעבד מזון, טוחנים יחד את העדשים, תערובת הפטריות, פירורי הלחם והשמרים התזונתיים ומתבלים היטב במלח ופלפל שחור, עד לקבלת מרקם גס ופירורי. מניחים בצד לצינון במשך 5 דקות.
4. מעצבים 4 קציצות המבורגר שוות בגודלן מהתערובת, ומעבירים למקרר כשהן מכוסות למשך 30 דקות.
5. מנקים את המחבת בנייר סופג, מחממים בה מעט שמן ומטגנים את ההמבורגרים על אש בינונית במשך 4 דקות מכל צד עד להשחמה יפה.