רכיבים
- 1 כרובית בינונית (700-900 גרם)
- 1/4 כוס שמן זית
- 5 שיני שום, כתושות
- 1 כפית מלח גס
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- קמצוץ פפריקה חריפה
- 1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ, כוסברה, בצל ירוק, פטרוזיליה - כל ירוק שאתם רוצים
אופן ההכנה:
1. מסירים את העלים מתחתית ראש הכרובית, חותכים את הכרובית לחצי ומגררים את ראש הכרובית על החורים הגדולים של הפומפייה עד שתגיעו לגבעול. אמורים להתקבל כ-6 כוסות של כרובית מגוררת (או שתחלקו את הכרובית לפרחים ותטחנו אותם במעבד מזון בשתי נגלות עד שהם הופכים לפירורי אורז, כ-30 שניות לכל נגלה).
2. במחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב, עד לקבלת גוון זהוב בהיר, במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הכרובית, המלח, הפלפל השחור והפפריקה ומבשלים, תוך ערבוב, עד שפירורי האורז רכים, במשך 6-7 דקות (ניתן להפחית דקה אחת מהבישול אם רוצים את האורז אל דנטה). מערבבים פנימה את עשבי התיבול, מסירים מהאש ומגישים חם.