רכיבים
- 2 חצילים קטנים, פרוסים
- 1 פלפל כתום, פרוס
- 2 זוקיני, מקולפים בקולף לרצועות דקות
- 2 קישואים ירוקים בהירים / צהובים, פרוסים
- שמן זית
- 1/2 בצל, פרוס לאורך
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 800 גרם עגבניות מרוסקות, מינוס 1/4 כוס מהנוזל
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת רטטוי:
1. מחממים שמן במחבת עשוי ברזל יצוק בקוטר 23 ס"מ, מוסיפים את החצילים, מטגנים במשך 5-8 דקות ומוציאים לצלחת. מוסיפים שמן למחבת, מטגנים את הקישואים עד להזהבה ומוציאים. חוזרים על הפעולה עם הפלפל הכתום.
2. מחממים עוד שמן במחבת, מוסיפים את הבצל, מתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים עד לשקיפות במשך 6 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 30 שניות.
3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים ומסירים מהאש.
4. מסדרים את הירקות שפרוסים לעיגולים במרכז המחבת והחוצה, ואת רצועות הזוקיני והפלפל הכתום מגלגלים למעין פרחים ומסדרים מסביב.
5. מבשלים על אש נמוכה במשך 45-60 דקות במחבת מכוסה. מסירים את המכסה ומבשלים עוד 15-20 דקות, עד שהנוזל מצטמצם. מגישים חם עם לחם צרפתי טרי.