פליאו למהדרין

מתכון ללזניית חצילים וגבינה פרווה ברוטב עגבניות

יש לנו גבינת ריקוטה בגרסת פרווה מושלמת אותה גייסנו למנת פליאו נהדרת: מתכון ללזנייה עם חצילים וגבינה פרווה ברוטב עגבניות ללא גלוטן שאתם חייבים לנסות (מתכונים, אוכל)

|
2
| כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 חצילים, פרוסים לאורך לכ-12 פרוסות דקות (תלוי בגודל החצילים והתבנית)
  • עלי בזיליקום טריים
  • 1/3 1 כוסות גבינת ריקוטה פרווה (מתכון בהמשך)
  • 250 גרם נקניק בשרי מתובל (אופציונלי)
  • 1/3 כוס פסטו
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל צהוב גדול, קצוץ גס
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
  • 1 כף אורגנו
  • מלח גס

אופן הכנת לזניית חצילים וגבינה ברוטב עגבניות:

>> מתכון לגבינת ריקוטה פרווה מהיר וקל

>> מהי תזונת פליאו ומתכוני פליאו נוספים

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מסדרים את פרוסות החצילים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל מלח גס, ואופים במשך 15 דקות לריכו

2. במקביל, מכינים את רוטב העגבניות: בסיר גדול, על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית, ומטגנים את הבצל והשום במשך 5 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים היטב ומבשלים במשך 2-3 דקות. מסירים מהאש, מעבירים לקערה, וטוחנים במוט בלנדר עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את האורגנו, וטוחנים עוד קצת. מתבלים במלח גס, מערבבים ומניחים בצד.

3. במחבת כבדה על אש בינונית, מבשלים את הנקניק, ובעזרת כף עץ מרסקים אותו לפירורים. מסירים מהאש.

4. לתבנית אפייה חסינת אש בגודל 23X33 ס"מ, יוצקים שכבה נדיבה מרוטב העגבניות, כך שהתחתית תהיה מכוסה כולה.

5. בקצה השמן של פרוסות החצילים, מניחים עלה בזיליקום, עליו כפית גדושה של גבינת הריקוטה, ומעט מהנקניק המפורר. בזהירות, מגלגלים את החצילים לרול, ומניחים בתבנית על הרוטב. כשכל הפרוסות מגולגלות בתבנית, יוצקים מעל את שאר רוטב העגבניות, ומטפטפים מעט פסטו על כל רול.

6. אופים את הלזניה במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור, מטפטפים עוד קצת פסטו ושמן זית על הרולים ומגישים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
אם כל הכבוד, אל תגעו לי בפלאו
1
המתכון נראה ממש מגרה ובא לי לעשות אותו אבל ....והאבל הוא גדול! נראה לי ממש לא מכובד להביא מנה ולקרוא למרכיב שבה גבינה (על אף שהיא לא) ובו זמנית לדבר על נקניק בשרי אני חושב שקצת הגזמתם כאתר חרדי.
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות