רכיבים
- 2 חצילים, פרוסים לאורך לכ-12 פרוסות דקות (תלוי בגודל החצילים והתבנית)
- עלי בזיליקום טריים
- 1/3 1 כוסות גבינת ריקוטה פרווה (מתכון בהמשך)
- 250 גרם נקניק בשרי מתובל (אופציונלי)
- 1/3 כוס פסטו
- לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל צהוב גדול, קצוץ גס
- 2 שיני שום, כתושות
- 800 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
- 1 כף אורגנו
- מלח גס
אופן הכנת לזניית חצילים וגבינה ברוטב עגבניות:
>> מתכון לגבינת ריקוטה פרווה מהיר וקל
>> מהי תזונת פליאו ומתכוני פליאו נוספים
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מסדרים את פרוסות החצילים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל מלח גס, ואופים במשך 15 דקות לריכו
2. במקביל, מכינים את רוטב העגבניות: בסיר גדול, על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית, ומטגנים את הבצל והשום במשך 5 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים היטב ומבשלים במשך 2-3 דקות. מסירים מהאש, מעבירים לקערה, וטוחנים במוט בלנדר עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את האורגנו, וטוחנים עוד קצת. מתבלים במלח גס, מערבבים ומניחים בצד.
3. במחבת כבדה על אש בינונית, מבשלים את הנקניק, ובעזרת כף עץ מרסקים אותו לפירורים. מסירים מהאש.
4. לתבנית אפייה חסינת אש בגודל 23X33 ס"מ, יוצקים שכבה נדיבה מרוטב העגבניות, כך שהתחתית תהיה מכוסה כולה.
5. בקצה השמן של פרוסות החצילים, מניחים עלה בזיליקום, עליו כפית גדושה של גבינת הריקוטה, ומעט מהנקניק המפורר. בזהירות, מגלגלים את החצילים לרול, ומניחים בתבנית על הרוטב. כשכל הפרוסות מגולגלות בתבנית, יוצקים מעל את שאר רוטב העגבניות, ומטפטפים מעט פסטו על כל רול.
6. אופים את הלזניה במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור, מטפטפים עוד קצת פסטו ושמן זית על הרולים ומגישים חם.