רכיבים
- 400 גרם אפונה יבשה
- צרור כוסברה
- צרור פטרוזיליה
- 1 בצל בינוני
- 5 שיני שום
- 1 כף שטוחה כמון
- 1 כפית כוסברה יבשה
- 1/2 כוס מי סודה לשתייה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 כף שטוחה מלח
- שמן לטיגון עמוק
אופן הכנת פלאפל אפונה ועשבי תיבול:
רגע לפני: קטנייה קטנה קטנה, אבל אם יודעים לטפל בה נכון היא עושה פלאים ומשדרגת כל מאכל בטעם נהדר. מתכון להכנת כדורי פלאפל אותנטיים מאפונה יבשה ועשבי תיבול.
שימו לב, יש להשרות את האפונה במים יממה שלמה. ההשריה ארוכה כיוון שלא מבשלים את האפונה.
כמות: 30 כדורים.
• קולפים את הבצל וחוצים אותו לשניים.
• מעבירים למעבד מזון את האפונה אחרי שהושרתה במים יממה וסוננה מנוזלים, יחד עם הבצל, השום, הפטרוזיליה והכוסברה. מוסיפים את התבלינים וטוחנים עד לקבלת תערובת פירורית.
• מוסיפים את הסודה לשתייה ופירורי הלחם ומעבדים לעיסה אחידה.
• מכסים את התערובת ומשהים אותה במשך שעה, להתייצבות העיסה.
• מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק, יוצקים כדורים קטנים בגודל שווה ומטגנים במשך כ-2 דקות, עד שהכדורים מקבלים גוון שחום יפה.
אופן הגשה: טחינה, והרבה בפיתה וסלט ירקות טרי קצוץ היטב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!