רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 2 שיני שום
- 1 בצל
- 1 פלפל אדום
- 1 קישוא
- 1 כוס תירס משימורים
- 1 קופסת שימורי קוביות עגבניות
- 1 כוס אורז לבן לא מבושל
- 1 כפית אבקת צ'ילי
- 1/2 כפית כמון
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנת אורז מקסיקני:
רגע לפני: כי אין כמו תבשיל פיקנטי חם ומנחם בערבי חורף קרים. מתכון לאורז מקסיקני אדום ומגוון ירקות שמתבשלים יחד בסיר אחד - כן, גם האורז! אגב, תוכלו להחליף את האורז הלבן באורז חום ולהפוך את התבשיל הנהדר הזה לבריא, אך שימו לב שבמידה והחלפתם, זמן הבישול מתארך.
1. כותשים את השום וחותכים את הבצל לקוביות.
2. חותכים את הפלפל והקישוא לקוביות.
3. בסיר נמוך ורחב, מחממים את שמן הזית על אש בינונית, מוסיפים את השום, הבצל והפלפל האדום ומבשלים במשך 2-3 דקות, עד שהבצל נהיה שקוף, מידי פעם מערבבים.
4. מוסיפים לסיר את הקישואים והתירס, מערבבים ומבשלים במשך 2 דקות, עד שהירקות רכים וחמים.
5. מוסיפים את כל תכולת קופסת שימורי העגבניות - כולל הנוזלים, את האורז, הצ'ילי והכמון ויוצקים פנימה 1/2 1 כוסות מים. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומביאים לרתיחה.
6. כשהנוזלים מתחילים לבעבע, מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15-18 דקות, עד שהאורז מוכן. מסירים מהאש.
מגישים חם ומפזרים מעל כוסברה קצוצה.