למילוי הבשר:
- 450 גרם בשר בקר טחון
- חלבון מביצה בגודל L
- 1/2 1 כפיות רוטב ברביקיו
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור
להרכבת המנה:
- בצק עלים שהופשר במקרר
- 1 ביצה, טרופה
- שומשום לקישוט (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1 . בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון יחד עם החלבון, רוטב הברביקיו, אבקת השום, המלח והפלפל השחור עד לקבלת עיסה אחידה. יוצרים מהעיסה 4 כדורי בשר בגודל שווה ומועכים אותם קלות מלמעלה ומלמטה, כדי שיקבלו צורה של קציצת המבורגר.
2. חותכים מבצק העלים 4 עיגולים בקוטר גדול יותר מקציצת הבשר.
3. מניחים קציצה במרכז כל עיגול בצק ומברישים את הבצק בביצה הטרופה.
4. מקפלים את הבצק על קציצות הבשר כך שהוא יעטוף אותן מכל צד, ומסדרים את 4 הקציצות העטופות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחלק החלק של הבצק כלפי מעלה והקיפולים בתחתית.
5. שוב מברישים את הבצק בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25 דקות, עד שהמאפים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה.
שומרים חם עד להגשה, אך לא ישירות על הפלטה. טעים להגיש לצד רטבים לטבילה וירקות מאודים.