רכיבים
- 2 כוסות אורז (לא מבושל)
- 3 בצלים, קצוצים
- 1 כוס אטריות דקות
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס עלי סלרי קצוצים
- 1 גזר, חתוך לקוביות
- 1 גמבה, חתוכה לקוביות
- 1 חציל קטן, מקולף ברובו וחתוך לקוביות
- 8 פטריות שמפיניון / פורטובלו טריות, חתוכות לקוביות
- 1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות
- 4 שיני שום קטנות, שלמות
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כורכום
- 1/3 כפית קינמון (אופציונלי)
- 1/2 כפית סומאק
- 1/3 כפית תבלין לקציצות
- מלח ופלפל שחור
- 5 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. בסיר רחב מטגנים היטב את תפוחי האדמה, החציל, הגזר והגמבה, עד לקבלת צבע כהה. מוסיפים את הפטרוזיליה, הבצל הירוק, הכוסברה והסלרי, מטגנים עוד דקה ומוציאים את כל תכולת הסיר לצלחת - או אם הוא מספיק רחב, מסיטים את התערובת הצידה ומפנים מקום.
2. באותו הסיר, מטגנים את הבצל עד לקבלת צבע שחום, מערבבים בין הירקות לבצל ושוב מסיטים הכל הצידה ומפנים מקום לאטריות.
3. מוסיפים את האטריות לסיר ומטגנים אותן תוך כדי ערבוב עד לקבלת צבע כהה (לשים לב לא לשרוף אותן!), מוסיפים את האורז והתבלינים, מערבבים הכל היטב, יוצקים מעל את המים ומביאים לרתיחה. מערבבים, מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20-25 דקות. בתום הבישול, מכבים את האש ומותירים את הסיר סגור במשך 10 דקות. פותחים ומערבבים בעדינות.
תוספת משדרגת מעל האורז:
מטגנים עוד 2 בצלים קצוצים עד לקבלת צבע זהוב-קרמל. מוסיפים 2 כפות פטרוזיליה קצוצה ומעט פלפל שחור, מטגנים עוד כדקה ומגישים מעל האורז יחד עם שקדים מטוגנים או קלויים.