לכבוד שבת

מתכון לכרוביות מטוגנות, רכות וזהובות ברוטב לימוני

השפית מורן פינטו עם תוספת מיוחדת לעיקרית בשולחן השבת שללא ספק תגנוב את ההצגה. ההכנה פשוטה ומתחלקת לשני שלבים - טיגון פרחי הכרובית ולאחר מכן בישולם ברוטב לימוני מרענן. התוצאה: ביסים רכים וזהובים של אושר (מתכונים לשבת, אוכל)

|
5
| כיכר השבת |
כרוביות מטוגנות ברוטב לימוני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ראש כרובית טרי, מפורק לפרחים
  • 2 ביצים, טרופות
  • 1 כף חרדל
  • 1 כוס קמח
  • מעט כמון
  • מלח
  • שמן לטיגון חצי עמוק

לרוטב הלימון:

  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. בקערה אחת, טורפים את הביצים עם החרדל, ובקערה שנייה מערבבים את המלח עם הכמון והמלח. טובלים את פרחי הכרובית בתערובת הקמח ואז בתערובת הביצים, ומטגנים בשמן החם עד להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג.

2. במקביל, מביאים את כל מרכיבי רוטב הלימון לרתיחה קלה.

3. מכניסים את פרחי הכרובית המטוגנים לרוטב החם, מערבבים עד שהם עטופים היטב ברוטב ומסירים מהאש.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
צריך קודם לבשל את הכרובית במים חמים בערך 15 דק, לצנן להניח על מגבת יבשה או נייר סופג עד שמתייבש מהנוזלים, רק לאחר מכן עוברים לשלב הטיגון .
1
לא צויין מתי משתמשים במלח והכמון
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות