רכיבים
- 4 דפי בצק פילו
- 1/3 כוס שמן צמחי
- 1 כוס תערובת אגוזים קצוצים (פיסטוקים, אגוזי מלך, שקדים, אגוזי פקאן)
- 15 גרם מרגרינה בטעם חמאה / חמאה, מומסת
- 1/4 כוס דבש + תוספת להגשה
- 1/4 כפית קינמון טחון
- קורט מלח
אופן הכנת כוסות בקלוואה:
ציוד נדרש: 2 תבניות מאפינס עם 6 שקעים כל אחת.
1. על שיש נקי, מניחים דף פילו ומברישים בנדיבות בשמן. מעליו מניחים דף נוסף ומברישים גם אותו. חוזרים על הפעולה עם 2 הדפים הנותרים.
2. מחלקים את הבצק ל-12 ריבועים שווים בגודל כזה שכשמרפדים איתם את שקעי התבנית, יישארו שוליים בולטים.
3. משמנים את שקעי התבניות, ומרפדים אותם בריבועי הבצק.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבצק מקבל גוון זהוב בהיר. במהלך האפייה, מסובבים את התבנית כדי שהבצק ייאפה היטב מכל צד.
5. במקביל, מערבבים בקערה בינונית את תערובת האגוזים, המרגרינה / החמאה המומסת, הדבש, הקינמון וקורט מלח.
6. לאחר שכוסות הפילו אפויים, ממלאים 2 כפיות מתערובת האגוזים בכל כוס ומחזירים לתנור ל-10 דקות או עד שהאגוזים ריחניים אך לא שרופים. הכי טעים להגיש מיד עם זילוף של דבש מעל, אך ניתן להמתין שיתקררו לטמפרטורת החדר ולאחסן בכלי אטום על השיש.