רכיבים
- 3 תפוחים גדולים מזן "פינק ליידי", קלופים וחצויים לשניים, ללא הליבה
- 1/2 כוס חומץ סיידר תפוחים
- 1/4 כוס סוכר חום בהיר
- 1/2 מקל וניל, חצוי לאורכו
- 400 גרם בצק עלים קפוא, מופשר במקרר
- ממרח שקדים
- 60 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה), חתוכה לקוביות קטנות
- 1 ביצה גדולה
- 2 כפות סוכר
אופן הכנת בורקס ענק במילוי תפוחים ושקדים:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מסדרים בתבנית אפייה גדולה את חצאי התפוחים, יוצקים מעל את החומץ, הסוכר החום ו-3/4 כוס מים. מגרדים מעל את מקל הווניל ומניחים גם את המקל עצמו בתבנית. מערבבים לציפוי.
2. אופים במשך 35-40 דקות. מידי פעם הופכים את התפוחים ומוסיפים מעט מים אם התערובת מתייבשת. התפוחים צריכים להיות רכים, מצופים מיץ מתוק. מוציאים מהתנור, מסירים את מקל הווניל ומניחים לצינון. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.
3. על משטח מקומח קלות, מרדדים את בצק העלים למלבן בגודל 28X35 ס"מ, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומסובבים כך שהפאה הקצרה של המלבן תהיה קרובה אליכם.
4. מסמנים בסכין חריץ דק לאורך המלבן - כך שהוא "יחצה" לשניים, ומורחים בנדיבות מממרח השקדים לאורך הצד השמאלי של המלבן, אך משאירים רווח של 4 ס"מ מהקצה.
5. מסדרים את חצאי התפוחים בשורה צפופה אחת על ממרח השקדים, מטפטפים מעל את המיצים שבתבנית ומפזרים את המחמאה על התפוחים.
6. מקפלים את הצד הימני על החצי השמאלי עם ממרח השקדים והתפוחים (שייווצר מלבן ארוך), ובעזרת מזלג מהדקים את הקצוות היטב.
7. טורפים את הביצה עם כפית מים, מברישים את הבצק ומפזרים מעל את הסוכר. בעזרת סכין, חותכים חריצים בחלק העליון של הבצק - לאוורור המילוי.
8. אופים במשך 40-45 דקת עד להשחמה עמוקה. באמצע הופכים את התבנית. מוציאים ומניחים לצינון.
ניתן להכין יום לפני ההגשה, לאחסן בכלי סגור בטמפרטורת החדר ואם רוצים, לחמם מעט בתנור לפני ההגשה. פורסים את המאפה לפרוסות ומגישים לצד כדור גלידת וניל.