מתכון ללשון פרה: החלק המשובח ביותר בפרה, הלשון, הוא לא רק היקר ביותר אלא גם לדעת רבים - הטעים ביותר. ההכנה מעט מורכבת, אבל התוצאה הסופית שווה הכל.
החומרים:
1-2 עלה דפנה
חופן פלפל אנגלי
100 גרם צימוקים לבנים
רסק עגבניות
סוכר
מלח
לימון
לשון פרה.
כך תכינו:
לבשל את הלשון בין שעתיים לשש שעות, עד שתתרכך.
לקרר מעט, לקלף את קליפת הלשון (יורדת בקלות כשהיא חמים)
לפרוס לפרוסות דקות.
לרוטב:
להשרות 100 גרם צימוקים לבנים במים עד שיתרככו, ולסנן.
לדלל בסיר רסק עגבניות עם מים, להוסיף כפית סוכר, כפית מלח ומיץ מלימון אחד. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ואז להניח את פרוסות הלשון בתוך הרוטב.
לבשל כרבע שעה. נהדר להגשה עם אורז.