זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- שוק טלה צעיר במשקל 2.5 ק"ג
- 1 ראש שום שלם, חצוי לשניים
למרינדה:
- 2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
- 1/2 כוס שמן זית
- 3 כפות סילאן
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית גדושה מלח
- 1 כף תימין טרי או יבש
- 4 שיני שום, כתושות
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים היטב את כל רכיבי המרינדה.
2. מניחים את שוק הטלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מצפים את הנתח במרינדה מכל הצדדים ומניחים לצידו את שני חצאי ראש השום.
3. מכסים את שוק הטלה ב-2 ניירות אפייה ואוטמים הכל בנייר כסף עבה.
4. מכניסים את התבנית למקרר להשרייה של שעה.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 5 שעות. לאחר האפייה, אפשר להסיר את הכיסויים ולאפות את השוק עד שהיא מקבלת גוון שחום יותר.