רכיבים
- 3 כפות שמן זית
- ½1 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)
- 28 גרם עגבניות מרוסקות משימורים + המיץ
- 1/4 כוס חומץ בן-יין אדום
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר
- 1/2 כוס צימוקים
- ½1 כפיות מלח גס
- 3/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 ראש כרוב ירוק גדול, כולל העלים החיצוניים
למילוי:
- 1 ק"ג + 125 גרם בשר בקר טחון
- 3 ביצים גדולות, טרופות קלות
- 1/2 כוס בצל קצוץ דק
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 כוס אורז, לא מבושל
- 1 כפית תימין טחון
- ½1 כפיות מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 8 דקות, עד שהבצל שקוף. מוסיפים את העגבניות, החומץ, הסוכר החום, הצימוקים, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מניחים בצד.
2. לבינתיים, מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה. מסירים את כל ליבת הכרוב בעזרת סכין. טובלים את ראש הכרוב במים רותחים במשך מספר דקות ומקלפים את כל העלים ברגע שהוא גמיש. מניחים בצד.
3. מכינים את המלית: בקערה גדולה, משלבים את הבשר הטחון, הביצים, הבצל, פירורי הלחם, האורז, התימין, המלח והפלפל. מוסיפים לתערובת הבשר 1 כוס מהרוטב ומערבבים קלות עם מזלג.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים 1 כוס מהרוטב בתחתית סיר גדול. מניחים 1/3 עד 1/2 כוס מילוי במרכז כל עלה, מגלגלים כלפי מעלה ותוחבים את הצדדים פנימה תוך כדי גלגול. מניחים מחצית מהכרובים הממולאים מעל הרוטב. מוסיפים מעל עוד רוטב ועוד כרובים לסירוגין עד לסיום כל עלי הכרוב. יוצקים את שאריות הרוטב על גלילי הכרוב. מכסים את הסיר ואופים במשך כשעה, או עד שהבשר מבושל והאורז רך. מגישים חם.