רכיבים
- 4 כרעי עוף שלמים או מחולקים למשולשים ושוקיים
- 1 חציל, פרוס לרצועות בינוניות
- מלח גס
- שמן זית להברשה
- שמן לטיגון
- 4 שיני שום, פרוסות דק
- 3 עגבניות, חתוכות לקוביות גסות
- 12 זיתים מגולענים
- 1/2 בקבוק יין לבן
- 1/2 צרור שמיר, קצוץ גס
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מסדרים את רצועות החצילים על מגש, מפזרים מעל מלח גס בנדיבות וממתינים 30-60 דקות, כדי שהחצילים יגירו כמה שיותר נוזלים. מעבירים את החצילים לכלי, שוטפים במים את המלח ומייבשים בעדינות עם נייר סופג.
2. בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מסדרים את רצועות החצילים, מברישים אותן בשמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, עד שהחצילים משחירים בקצוות.
3. בסיר נמוך ורחב, מחממים 5-6 כפות שמן ומטגנים את חלקי העוף על אש גבוהה במשך כ-2 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה.
4. מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים לסיר את שיני השום והעגבניות ומטגנים במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים את הזיתים ורצועות החצילים הקלויות ומערבבים קלות. יוצקים על הכל את היין הלבן ומביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש קטנה ככל האפשר ומכסים את הסיר.
5. מבשלים בסיר מכוסה במשך שעתיים ולאחר שעה וחצי מתחילת הבישול מוסיפים את השמיר לסיר. 10 דקות לפני תום הבישול, מסירים את המכסה, מגביהים את האש ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות