זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1 עוף שלם ללא עצמות (בקשו מהקצב לעשות את זה בשבילכם)
- 2 כוסות בורגול מושרה במי ברז במשך 30 דקות ומסונן במסננת דקה
- 1/2 כוס חמוציות מיובשות / צימוקים
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי מיובש
- 4 שיני שום, קצוצות
לציפוי העוף:
- 2 כפות שמן
- מלח ופלפל שחור
- 4 כפות רכז רימונים
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים את הבורגול המסונן והחמוציות, מתבלים במלח, פלפל שחור, שבבי צ'ילי, מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים היטב.
2. מניחים את העוף על צלחת שטוחה וגדולה, ממלאים אותו בתערובת הבורגול, וסוגרים את הפתח בעזרת ירכי העוף.
3. בעזרת חוט שפגט, קושרים את העוף כדי שלא ייפתח ויתפרק. מבצעים 3 קשירות - בהתחלה, באמצע ובסוף העוף.
4. בזהירות, מעבירים את העוף לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. יוצקים על העוף את השמן ורכז הרימונים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה וחצי, עד שמתקבל עוף בגוון שחום יפה, עסיסי ורך.