רכיבים
- 1 חבילת עלי פילו, מופשרים
- שמן להברשה
- למילוי:
- 500 גרם בשר טחון
- 1 בצל גדול
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 4 גבעולי בצל ירוק
- 1 חציל בלדי
- 1/2 כוס חמוציות
- 1 כוס אגוזי מלך / קשיו גרוסים
- 2 ביצים
- 1/2 צרור כוסברה
- 6 שיני שום
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנת מאפה פילו במילוי בשר:
הכנת המילוי:
1. מגרדים דק את הבצל, קוצצים את הבצל הירוק, כותשים את השום, קוצצים את הכוסברה, וקולים את החציל על אש כיריים גלויה או במחבת נקייה לוהטת, מכל הצדדים - עד שהקליפה שחורה לחלוטין, ומעבירים את 'בשר' החציל לכלי נפרד.
2. מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים יחד, תוך ערבוב מתמיד, כך שהבשר יתפורר היטב ויקבל גוון שחום. מסירים מהאש, ומניחים בצד לצינון.
3. בקערה גדולה, מערבבים את הבשר המקורר יחד עם החציל, הבצל הירוק, השום, הטחינה הגולמית, החמוציות, האגוזים, הביצים והכוסברה - עד לקבלת תערובת אחידה.
הרכבת המאפה:
4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
5. מברישים בשמן תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
6. מרפדים את תחתית התבנית והדפנות בעלה פילו, כך שהשוליים יוצאים מהתבנית. מברישים את העלה בשמן, ומניחים מעל עלה נוסף - חוזרים על הפעולה עד שיש 6 עלי פילו מרוחים בשמן אחד על השני.
7. מניחים את מילוי הבשר על על הפילו שבתבנית, ומשטחים את החלק העליון.
8. כמו בסעיף 6, מניחים על מילוי 6 עלי פילו מרוחים בשמן, ומכניסים את הקצוות סביב דפנות התבנית.
9. אופים במשך 30 דקות או עד להזהבה טובה.
מגישים לצד רוטב צ'ילי מתוק וסלט עלים.