זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1.5-2 ק"ג בשר גולש
- 10 תפוחי אדמה קטנים
- 1 ראש שום
- 4 זוקיני או קישואים רגילים
- 4 גזרים
- 3 בצלים
- 1 כף פלפל שחור גרוס טרי
- מלח
- 2 כוסות יין אדום חצי יבש
- 4 כפות שמן
אופן הכנת גולש בשר וירקות שורש:
1. חותכים לקוביות את הבשר.
2. מקלפים וחותכים לרבעים את תפוחי האדמה, הזוקיני, הגזרים, והבצלים.
3. בסיר גדול, מחממים את השמן, ומטגנים את קוביות הבשר עד להזהבה.
4. מוסיפים לסיר את כל הירקות החתוכים, מערבבים ומבשלים במשך 5-7 דקות על אש בינונית.
5. מוסיפים לסיר את שיני השום מקולפות בשלמותן, מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את היין ומערבבים היטב.
6. מכסים את הסיר, ומבשלים במשך שעה וחצי-שעתיים על אש בינונית-נמוכה, עד שהנוזלים מצטמצמים והירקות רכים.
7. מגישים לצד אורז או קוסקוס.