זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 8 חלקי עוף
- 1 בצל סגול
- 1 לימון
- למרינדה:
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ תפוחים / חומץ בלסמי / חומץ בן יין / חומץ הדרים
- 2 כפות סירופ מייפל
- 1 כף תערובת עשבי תיבול
- 4 שיני שום
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת עוף בתנור:
1. כותשים את השום לכלי קטן, מוסיפים את שאר מרכיבי המרינדה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מניחים את חלקי העוף בקערה, יוצקים מעל את המרינדה ומעסים בידיים, כך שהעופות יהיו מצופים ברוטב מכל צד. מעבירים למקרר למשך שעתיים עד 24 שעות.
3. מחממים את התנור ל-220 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. פורסים לפרוסות דקות את הבצל הסגול ואת הלימון בקליפתו.
5. מסדרים בתבנית את פרוסות הבצל והלימון, מעל מניחים את חלקי העוף ויוצקים מעל את המרינדה שנותרה בקערה.
6. אופים במשך 40-45 דקות, עד שהעוף מקבל גוון שחום יפה ואפוי היטב.