רכיבים
- 450 גרם אטריות ביצים
- 45 גרם חמאה
- 1/2 בצל לבן, חתוך לקוביות
- 3 שיני שום, קצוצות
- 3 כפות קמח, מנופה
- 2 כוסות מים חמים + מעט אבקת מרק
- 1 כוס חלב
- 2 כוסות אפונה קפואה
- 170 גרם טונה משימורים, מסוננת
- 2 כוסות גבינה צהובה מגוררת
- 1 כוס פירורי לחם
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים קלות תבנית בגודל 23X33 ס"מ.
2. מבשלים את אטריות הביצים בהתאם להוראות שעל האריזה, מסננים ומעבירים לתבנית המוכנה.
3. במקביל, ממיסים את חמאה בסיר בינוני על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 5-7 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את השום והקמח ומבשלים עוד דקה. בהדרגה, יוצקים פנימה את המים + אבקת המרק והחלב ומביאים לרתיחה תוך בחישה מתמדת.
4. לאחר שהרוטב מתעבה ומסמיך, מוסיפים פנימה את האפונה והטונה, מערבבים ומסירים מהאש.
5. יוצקים את התערובת לתבנית, על האטריות, מוסיפים את הגבינה הצהובה ומערבבים.
6. בקערה קטנה, מערבבים במזלג את פירורי הלחם, הפרמזן ושמן הזית, ומפזרים על תערובת האטריות והטונה.
7. אופים במשך 15-20 דקות, עד פירורי לחם שחומים קלות. מגישים חם.