לבצק:
- 300 גרם קמח, מנופה
- 200 גרם חמאה
- 1 ביצה בגודל לארג'
- מלח ופלפל שחור
למלית:
- 2-3 כפות שמן
- 1 בטטה גדולה, מקולפת וחתוכה לקוביות קטנות
- 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
- 1 ביצה
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
- מלח
- 1/4 כפית פלפל ארבע העונות טחון
- קמצוץ אגוז מוסקט
- 50 גרם קוביות גבינה בולגרית
- 100 גרם גרעיני דלעת
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון עם וו לישה, מעבדים את הקמח, החמאה, מעט מלח ופלפל שחור, עד לקבלת בצק בעל מרקם פירורי. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד את לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר לחצי שעה.
2. מחממים את השמן במחבת, ומטגנים את קוביות הבטטה עד לריכוך. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
3. מתבלים את הבצל והבטטות במלח ופלפל ונותנים להם לנוח במשך 10 דקות.
4. בקערה נפרדת, טורפים בעזרת מזלג את השמנת, הביצה, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט.
הרכבת הקיש:
5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעובי של 1 ס"מ. מרפדים עם הבצק תבנית פאי נשלפת ומוודאים שהקצוות מהודקים היטב.
6. יוצקים מעל את קוביות הבטטה והבצל שנחו והתקררו, עליהם מפזרים את הגבינה הבולגרית, שופכים על הכל את רוטב השמנת ומפזרים מלמעלה את גרעיני הדלעת.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות.